Alaptarea cu biberonul
Cand mama nu are destul lapte pentru a-si hrani copilul la piept, putem da si lapte de vaca sau lapte praf. Laptele mamei are mai putina albumina, dar are mai mult unt si zahar. E deci mai subtire, mai dulce si contine mai putina caseina decat cel de vaca, ce se mistuie cam greu de stomacul copilului.
Natura a hranit laptele vacii numai pentru vitei si nu pentru copii, fapt pe care nu-l inteleg multe mame.
Astfel, multe mame fara a-l amesteca cu apa, dau laptele de vaca bebelusului si apoi se mira ca s-a imbolnavit. Nu trebuie sa ne miram deci, de ce mor atatia copii care sunt alaptati cu biberonul.
Apoi, trebuie sa ne gandim ca laptele de vaca trebuie sa ajunga in stomac, foarte curat. Cand bebelusul suge la piept, laptele din san intra direct in stomac pe cand daca e muls de la vaca, e atins de aer, de praf si se umple de microbi, din pricina vasului in care e muls. Pentru asta trebuie negresit fiert, dar atunci i se schimba gustul si compozitia.
Daca laptele e fiert, neaparat trebuie adaugata apa fiarte si zahar in laptele de vaca care se da copilului pentru a subtia si indulci laptele. Se stie ca laptele trebuie tinut la rece in sticle bine astupate si ca nu trebuie sa se dea decat laptele ce a fost muls si fiert in acea zi (lapte proaspat).
Mamele care sunt nevoite sa-si alapteze copiii cu biberonul trebuie sa aiba mare grija ce lapte cumpara. Indicat e ca pana la sase luni sa se dea bebelusului numai lapte amestecat cu apa si zahar daca mama nu are piept. Indicat e laptele praf. Dupa sase luni se trece la o alimentatie diversificata, faina lactata etc.
- 16/06/2015 01:07 - Despre bolile bebelusilor
- 09/06/2015 01:12 - Cand apar dintii la bebelusi
- 12/03/2015 01:00 - Exercitii de gimnastica pentru bebelusi
- 11/03/2015 01:23 - Gimnastica sugarului
- 03/02/2015 01:16 - Iritatia produsa de scutece la bebelusi
- 12/08/2014 01:06 - Atentie la angioame pete si alunite