Univers de copil

A+ R A-


Hemoroizii interni si hemoroizii externi

Hemoroizii interni si hemoroizii externiPrin hemoroizi se intelege o dilatare anormala a vinelor din portiunea terminala a intestinului gros (vinele rectal si anale).

Hemoroizii externi se gasesc chiar la exterior se vad afara imprejurul orificiului anal, in timp ce hemoroizii interni sunt situati sub mucoasa (invelisul intern al rectului), inauntrul intestinului sezutului la 1-2 cm deasupra orificiului anal.

Hemoroizii externi se infatiseaza ca niste ridicaturi rotunde plicate, pline de sange, la baza carora apar niste ghemotoace moi si albastrui de mucoasa rectal imediat ce bolnavul se screme.

Hemoroizii externi, foarte multa vreme nu dau nicio suferinta fiindca ei evolueaza in crize. Criza hemoroidala se datoreaza unei congestii si unei inflamatii a pachetului de vene hemoroidale, - infectia cand are loc se datoreaza mai totdeauna colibacilului care a avut ocazia sa patrunda in hemoroizi cu prilejul unei rupture cat de mici a acestora (eforturi mari la scaun, dureri sau stat prelungit in picioare).

Intensitatea crizelor de hemoroizi este foarte variabila. In formele usoare pachetul venos devine dureros, se intareste si jeneaza mult mersul sau sezutul pe scaun.

Alteori insa hemoroizii se umfla, devin rosii violacei, stralucitori, foarte durerosi la cea mai mica apasare, facand defecatia (iesirea la scaun) foarte anevoioasa si temuta de catre bolnav.

In general, dupa 3-4 zile, aplicand si tratamentul pe care il vom indica mai departe, hemoroizii se linistesc si devin iar nedurerosi.

Alteori, cand inflamatia este mai mare, un varice (dilatatie venoasa) se poate rupe dand nastere la hemoragie, de mica insemnatate in cazul hemoroizilor externi.

Rareori se poate forma acolo si un abces care se termina de cele mai multe ori cu o fistula (orificiu prin care curge mereu puroi si care n-are tendinta la inchidere).

Exista si posibilitatea ca dupa mai multe crize hemoroizii sa se transforme in niste noduri tari obtinandu-se astfel o vindecare perfecta, asa cum vom vedea ca se obtine prin metoda injectiilor sclerozante.

Hemoroizii interni se gasesc sub mucoasa rectului, la 1-2 cm, deasupra anusului. Unii hemoroizi interni stau mai totdeauna ascunsi in rect, neiesind decat exceptional afara: hemoroizii neprocidenti, altii desi formati in interiorul rectului au iesit afara sub aspectul unei tumori moi si netede, hemoroizii procidenti.

Unii dintre hemoroizii procidenti pot fi impinsi in rect cu degetul ­(reductibili), altii au devenit foarte voluminosi, nu mai incap in rect si se numesc ireductibili! Hemoroizii interni, care nu ies in afara anusului, nu dau multa vreme nici un semn de existent. Dar, cand se inflameaza in afara de jena la defecatie, un alt symptom este capital ...

Hemoragia. Ea are loc de obicei la sfarsitul defecatiei si sangele pierdut este rosu-viu, neamestecat cu materiile fecale. Aceste hemoragii provenind fie din rupture unui varice hemoroidal, fie a mucoasei, dureaza uneori foarte multa vreme (chiar in afara de momentul iesirii la scaun), putand duce prin repetare la anemii foarte grave.

Hemoroizii intern ce au iesit din rect (procidenti) se marginesc de multe ori sa produca numai jena la defecatie si usoare sangerari, alteori insa, cand devin voluminosi, cea mai mica inflamatie produce o complicatie grava care este strangularea hemoroizilor ce poate duce uneori fie la o hemoragie puternica, fie la abces, fie la cangrena. In plus hemoroizii interni irita continuu mucoasa rectului, producand o rectita - o aprindere a mucoasei rectului ce se caracterizeaza prin scurgeri muco-purulente, rau mirositoare. Cei vechi numeau acest catar cronic al rectului hemoroizii albi.

S-a incercat a se da multe explicatii asupra formarii hemoroizilor. Toate au la baza ca fapt fundamental: o alternatie a peretilor venelor hemoroidale.


Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Bronsiolita acuta la sugar si …

Bronsiolita acuta la sugar si copilul mic

Bronsiolita acuta la sugar si copilul mic   Bronsiolita acuta este o afectiune a cailor respiratorii inferioare, comuna la sugar si copilul mic si potential severa. Este vorba despre o inflamatie acuta...

Cantec Salut primaverii

Cantec Salut primaverii

Cantec - Salut primaverii Delecteaza-te, vii voios, canta si bucura-te de viata. Iata versurile pentru cantecul “Salut primaverii”. Muzica apartine lui R. Schaumann, iar versurile dupa Fallersleben.   Salut, salut de mii de...

Anotimpul iarna imagini animat…

Anotimpul iarna imagini animate

Anotimpul iarna - imagini animate   Iarna este anotimpul in care Magia trebuie traita din plin, este momentul sarbatorilor de basm, bucurie, daruri si colinde. Deasupra acestui anotimp plin de vise si...

Povestea viorelei

Povestea viorelei

Povestea viorelei    Demult, demult, cică într-un sat, care o fi fost acela, era un om sărac şi avea o fată tare frumoasă şi cu ochii albaştri, pe care o chema Viorica...

Tigrul siberian

Tigrul siberian

Tigrul siberian   Tigrul siberian (Panthera tigris altaica), supranumit si tigrul Amur sau tigrul de Manchuria, este o felina, una din cele mai mar «pisici» ale lumii si unica din aceasta familie...