Univers de copil

A+ R A-


Placinta cu mere

 

Iata o reteta delicioasa pentru placinta cu mere, un desert pe care copiii dumneavoastra il adora. Pofta buna!

 

Ingrediente pentru aluat

700 g faina

un pahar de apa minerala/sifon

325 g ulei sau unt topit fara zer

10 g drojdie de bere

un praf se sare

 

Ingrediente pentru umplutura

2 kg mere

4 linguri de zahar

olingurita de scortisoara pisata

2-3 linguri de pesmet fin

 

Mod de preparare

Din jumatate de kilogram, 175 g ulei sau unt topit, drojdia, paharul de sifon si un praf de sare, se framanta bine un aluat obisnuit. Se da la rece si se lasa sa se odihneasca. Intre timp, restul de faina (200 g) si restul de ulei (150 g) se freaca impreuna pana ce amestecul devine spumos si are consistenta unei smantani groase.

Se reia aluatul framantat si cu un socitor bine uns cu ulei se intinde pe masa de lucru intr-o foaie subtire ca de taitei. Se unge apoi uniform cu amestecul de faina si ulei sau unt si se ruleaza cat mai strans. Sulul se aplatizeaza putin cu sucitorul. Se imparte aluatul in doua: o parte mai mare care va fi pusa pe fundul tavii si una mai mica, care va acoperi stratul de umplutura. Se da aluatul la rece.

Intre timp se pregatesc merele. Se spala, se curata de coaja, se dau pe rozatoare cu ochiuri mari. Merele rase se pun pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara. Se topesc putin, se dau deoparte si se adauga persmetul (din paine alba si bine cernuta).

Se adauga aluatul de la rece, se intinde bucata mai mare, dandu-i marimea tavii in care va fi coapta. Se unge tava cu unt, se aseaza foaia, se inteapta cu furculita din loc in loc, ca sa nu se umfle la copt. Se da la cuptor, infierbantat din timp, se se coaca pe jumatate. Se scoate si se asterne umplutura de mere. Se acopera cu o a doua foaie pe care am avut grija s-o intindem intre timp. Se da din nou prajitura la cuptor pana se coace. Se serveste amestecat cu scortisoara fin pisata.

In loc de mere se poate folosi o umplutura de branza de vaci (1 kg branza + 2-3 oua + zahar dupa gust + oaja rasa de lamaie + 250 g de stafide).

O umplutura din carne tocata pregatita ca pentru orice fel de alta placinta este de asemenea potrivita.


Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Manastirea Cozia descriere lit…

Manastirea Cozia descriere literara

Manastirea Cozia - descriere literara Urmam o cotitura a Oltului si, dupa un scurt pe sosea, Cozia se arata, cu cele trei turnuri ale sale si zidul alb, dres...

Cantec pentru melc

Cantec pentru melc

Cantec pentru melc   Va oferim spre lectura versurile “Cantec pentru melc”, scrise de Victor Tulbure. Ilustratia e semnata Zaharia Buzea.   Vie somnul si patrunda Sub o creanga de jugastru Unde in chilia-i scunda Doarme-un codobelc...

Paznicii ograzii

Paznicii ograzii

Paznicii ograzii Va oferim spre lectura poezia “Paznicii ograzii” scrisa de Ileana Bumbac. S-au aprins prin iarba-nalta Doua felinare mici Si-n lumina lor se-arata, O familie de-arici.

Boli infectioase infectii cu c…

Boli infectioase infectii cu ciuperci genitale si metode de tratament

Boli infectioase, infectii cu ciuperci genitale si metode de tratament Vara aceasta inregistreaza mari diferente de temperatura. Rezultatul: sistemul imunitar slabeste si bolile infectioase nu mai pot fi oprite....

Un tanar cu figura de rege dac

Un tanar cu figura de rege dac

Un tânăr cu figură de rege dac   Un tânăr cu figură de rege dac de Romeo Dăscălescu   Un tânăr cu figură de rege dac oficiază în munte; el citeşte în nori, în vânt şi în noaptea cu stele timpul probabil, ca...