Univers de copil

A+ R A-


Reteta branza de vaci pentru bebelusi

Branza de vaca este un aliment pe care in general bebelusii il accepta cu placere. E minunata mai ales in combinatie cu legume si fructe.

Reteta branza de vaci pentru bebelusi

La inceput, puiutul dvs. va manca o cantitate mica, apoi acesta va creste in functe de raspunsul pe care il primiti de la el. Sursa buna de calciu, grasimi „bune” si proteine, branzica de vaci poate sa ofere insa o surpriza interesanta in privinta obisnuirii lente a micutului cu noua aparitie din meniu. Textura ei moale si oarecum fada il poate face s-o respinga initial, dar pentru acceptarea ei exista trucuri pe care trebuie sa le stiti. O metoda buna este amestecarea cu piure de legume si fructe, gusturile combinate fiind tranzactia catre branzica simpla mai usoara. Apoi, daca micutul nu va fi tentat de gust, cel putin, aveti avantajul ca-i va placea s-o atinga si sa se joace cu ea, ceea ce este deja un punct castigat. Esential este ca reprezinta mancarica ideala pentru papatul cu degetele! Si daca ati ramas in pana de idei, iata si cateva combinatii consacrate cu branzica de vaci si alte personaje cheie de la masa copilasului: legume, fructe (avocado, kiwi, banane), paste, orez, cereale.

Branzica de casa

Pentru branzica de casa aveti nevoie de: 1 litru de lapte si 8-10 pastile de calciu lactic. Ca alternativa la calciu lactic, puteti folosi zeama de la o lamaie (are acelasi efect). Fierbeti laptele 10 minute, luati-l de pe foc si adaugati pastilele pisate sau lamaia, amestecati bine, puneti din nou la foc si dupa ce se coaguleaza stecurati branzica prin tifon. Este bine sa stiti ca din toate aceste ingrediente va rezulta o cantitate mica de branza (aproximativ 4 linguri).

Macaroane cu spanac si branza de vaci

Pentru macaroane cu spanac aveti nevoie de: 50 g macaroane sau paste, 50 g spanac, 120 g branza de vaci, putin lapte. Fierbeti macaroanele fara sare, apoi puneti pe foc spanacul cu putin lapte. Pasati spanacul, obtinand un piure obisnuit. Amestecati toate ingredientele si serviti imediat.

Piure de kiwi si branza de vaca

Pentru piure de kiwi si branza de vaca aveti nevoie de: 1 kiwi, ¼ cana de branza de vaci, ¼ cana de cereale pentru copii. Pasati fructul, adaugati branza de vaci si amestecati pana cand compozitia devine omogena, iar la sfarsit puneti si cerealele. Puteti servi ca gasutare sau desert.

Spuma de castraveti si branza de vaca

Pentru a prepara spuma de castraveti si branza de vaca veti nevoie de: 2 castraveti, 500 ml frisca lichida, 250 g branza de vaci, sucul de la o jumatate de lamaie, sare, piper. Spalati castravetii, taiati-i in doua pe lung, apoi curatai-i de seminte si taiati-i cubulete. Intr-un recipient racit in prealabil la frigider, bateti frisca lichida cu o lingura cu apa rece. Cand isi dubleaza volumul, incorporati branza de vaci scursa si sucul de lamaie. Puneti sare, pipr si adaugati castravetii. Dati spuma la frigider doua ore, apoi serviti.

Pofta buna!


Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Legenda Randunicai

Legenda Randunicai

Legenda Rândunicăi   A fost odată o babă şi un moşneag care nu aveau copii. Ei doreau din tot sufletul să aibă unul măcar. Pentru aceasta ei au umblat pe la toate...

Matusica Mia si animalele mici

Matusica Mia si animalele mici

Matusica Mia si animalele mici Va oferim spre lectura scurta povestire “Matusica Mia” scrisa de Mircea Pop. Ilustratia apartine lui Done Stan. Matusica Mia, sora mamei, este matusica mea.

Legenda Garofitei Pietrei Crai…

Legenda Garofitei Pietrei Craiului

Legenda Garofitei Pietrei Craiului   O poveste din vremuri apuse, plina de sensibilitate si frumusete, ca si Garofita Pietrei Craiului, o floare care creste doar intr-un singur loc pe planeta noastra –...

Nepoata lui Mos Mitrut de Ion …

Nepoata lui Mos Mitrut de Ion Agarbiceanu poveste

Nepoata lui Mos Mitrut de Ion Agarbiceanu - poveste Va oferim spre lectura povestea “Nepoata lui Mos Mitrut” scrisa de Ion Agarbiceanu, inclusa in volumul “File...

Alergiile reaginice partea 1

Alergiile reaginice partea 1

Alergiile reaginice - partea 1 Alergiile reaginice, cele mai raspandite forme de sensibilizare umana, se caracterizeaza printr-o reactivitate constitutionala, particular crescuta la stimuli imunologici si neimunologici. Ele reprezinta un domeniu in...