Reteta budinca de mere
Budinca de mere este un delicios aperitiv, preferat mai ales de catre copii. Iata reteta noastra si modul de preparare pentru budinca de mere, perfect pentru 6 persoane.
Inainte de a va apuca de treaba, trebuie sa va asigurati ca aveti la indemana toate ingredientele necesare:
· 8 mere proaspete
· 4 oua
· 125 gr unt
· 125 g zahar
· coaja rasa de lamaie
Daca aveti aceste produse la indemana, va puteti apuca de lucru. Mai intai, spalati bine merele, le curatati de coaja si seminte si le taiati in felii subtiri.
Dupa aceasta, luati ouale si spargeti-le. Separati galbenusurile de albusuri. Asadar, albusurile le puneti intr-un castron, iar galbenusurile le puneti intr-un alt castron. Albusurile trebuie sa fie batute spuma bine.
Separat, intr-un alt castron, veti pune untul, il frecati si adaugati treptat zaharul, amestecand bine pana cand se contopesc. Cand zaharul este bine incorporat in unt, se adauga, rand pe rand galbenusurile, amestecand incontinuu. Cand sunt omogene, veti adauga merele taiate si coaja rasa de lamaie. Se amesteca iar …
La final, acest continut se amesteca cu albusurile. Compozitia obtinuta se toarna in tava unsa in prealabil si o dati la cuptorul preincalzit.
Aceasta budinca de mere este bine sa fie servita calda. O puteti servi cu garnitura de sos de vanilie si chiar o puteti orna cu frisca. Pofta buna!
- 15/07/2014 01:04 - Alimentele si congelarea lor rapida
- 11/07/2014 01:15 - Beneficii uimitoare asupra sanatatii prin consumul de pepene galben
- 02/07/2014 01:21 - Educatia alimentara si stilul de viata
- 15/06/2014 14:58 - Locul regimului alimentar in cadrul tratamentului
- 02/06/2014 04:10 - Orez cu lapte
- 06/04/2014 10:37 - Casute din biscuiti
- 18/03/2014 15:16 - Supa de morcovi
- 25/01/2014 14:35 - Morcovii beneficii calitati si proprietati terapeutice
- 03/01/2014 14:47 - Comori vegetale si beneficii
- 03/01/2014 08:12 - Comoara din vegetale si beneficii