Univers de copil

A+ R A-


Sarpele - animal tarator

Sarpele animal taratorSarpele este un animal tarator. Corpul sau este tocmai ca un crampei de franghie: lung, rotund si mai ascutit spre coada si cap.

Pielea e groasa, lucioasa si crestata in chip de solzi. Capul e turtit, gura larga, limba despicata in doua, dintisorii marunti.

Sarpele n-are membre. El se taraste incovoindu-si corpul si la dreapta si la stanga.

In apa inoata bine.

Sunt mai multe feluri de serpi.

Vipera sau naparca este sarpele cel mai veninos. Ea are de-a lungul spinarii o dunga neagr-verzuie si colturata. Capul e mai turtit si cu doua dungi negre deasupra. In gura are doi dinti mai mari, gauriti pe dinauntru. Cand musca, pica venin din ei si animalul muscat moare otravit.

Locul muscat trebuie sa fie stors cat mai repede. De asemenea, trebuie sa se suga sangele din intepatura si sa se scuipe jos, iar locul sa se arda cu fierul rosu.

Serpii traiesc prin balegaruri, pe langa case, prin paduri si balarii, prin balti si lacuri. Cel mai adesea, ei se hranesc cu broaste, pestisori, soareci, oua si chiar fructe. Iarna, stau amortiti in crapaturile pamantului, fara sa manance ceva.

Femela face oua ca de porumbel, insa cu coaja moale. Le aseaza in balegar ori in frunze uscate si se clocesc singure, la soare.

Puiul de sarpe e ca un firicel de apa.

Berzele, cu ciocul ca si foarfecele, taie serpii in bucatele si-i mananca. Asemenea si ulii si aricii cauta serpii, ca pe o mancare aleasa.


Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Delfinul care a vrut sa zboare

Delfinul care a vrut sa zboare

Delfinul care a vrut sa zboare Poezia „Delfinul care a vrut sa zboare” scrisa de Florin Costinescu. Intr-un ocean, demult, candva Traia delfinul Arara; Vazand...

Tarte de pepene cu ciocolata

Tarte de pepene cu ciocolata

Tarte de pepene cu ciocolata Iata reteta noastra pentru tarte de pepene cu ciocolata, un produs delicios si racoros de vara, preferat mai ales de cei micuti.

Limbajul albinelor

Limbajul albinelor

Limbajul albinelor Albinele “vorbesc” sau, mai exact, comunica intre ele. Oricat de curios ni s-ar parea, aceasta constatare este purul adevar descoperit dupa multe, indelungate si migaloase cercetari. Despre ce fel de...

Ridichea uriasa poveste

Ridichea uriasa poveste

Ridichea uriaşă - poveste   Ce frumoasă e vremea copilăriei, cu poveştile ei ... Vă mai amintiţi de povestea “Ridichea uriaşă”? Este un frumos basm rusesc care ne încântă prin acţiunea şi...

Zilele Babelor 1 Martie 9 Mart…

Zilele Babelor 1 Martie 9 Martie

Zilele Babelor – 1 Martie - 9 Martie   Zilele schimbatoare de la inceputul lunii Martie sunt puse de popor pe seama Babei Dochia, care si-ar scutura din cand in cand cojoacele...