Supa de morcovi
Dragi parinti, va prezentam o reteta pentru supa de morcovi, ideala pentru sugarii prematuri si sugari.
Pentru a prepara aceasta supa veti avea nevoie de 300 g morcovi (pentru sugarii prematuri si sugarii de pana la 2 luni), respectiv 500 g de morcovi pentru sugarii mai mari – ce au mai mult de 2 luni. Aveti mare grija sa fie proaspeti si zemosi.
De asemenea, e nevoie de 1 l de apa.
Dar, sa vedem modul de preparare. Pentru inceput, veti curata morcovii bine, dupa care iti veti spala. Ii lasati sa se scurga putin de apa, dupa care ii taiati rondele si ii puneti la fiert intr-un litru de apa. Lasati continutul la fiert circa o ora – o ora jumatate, dupa caz. De fapt, continutul este lasat la fiert pana cand morcovii se sfarama cu usurinta. Tineti minte ca trebuie sa completati apa scazuta ori de cate ori este nevoie.
Cand considerati ca morcovii sunt fierti, ii scoateti din oala si ii pasati bine. Completati apa scazuta din oala (sa fie 1 l), adaugati morcovii pisati si lasati sa mai dea cateva clocote la foc mic.
La final, turnati supa intr-un alt vas si lasati-o sa se raceasca.
Inainte de a turna supa de morcovi in biberon ori in canita, tineti minte ca trebuie neaparat sa o amestecati inca o data, deoarece trebuie sa fie omogenizata perfect.
Supa de morcovi trebuie tinuta la frigider, dar fiti precauti si nu dati copilasului dvs. din aceeasi supa de morcovi mai mult de o zi.
- 02/07/2014 01:21 - Educatia alimentara si stilul de viata
- 15/06/2014 14:58 - Locul regimului alimentar in cadrul tratamentului
- 02/06/2014 04:10 - Orez cu lapte
- 11/04/2014 01:08 - Reteta budinca de mere
- 06/04/2014 10:37 - Casute din biscuiti
- 03/01/2014 14:47 - Comori vegetale si beneficii
- 03/01/2014 08:12 - Comoara din vegetale si beneficii
- 17/11/2013 09:43 - Citronada din flori de soc sau socata
- 04/09/2013 12:26 - Placinta cu mere
- 24/08/2013 18:44 - Budinca de gris reteta