Univers de copil

A+ R A-


Afectiuni ale pielii si masuri de protectie in cazul expunerii la soare

 

In cazul femeilor insarcinate, din cauza hormonilor, pigmentatia pielii poate sa o ia usor razna, iar expunerea prelungita la soare nu face decat sa inrautateasca situatia. La gravidele care au deja pete pigmentare pe ten, expunerea la soare mareste diferenta de culoare dintre pielea normal colorata si aceste pete, asa ca ele vor deveni mai evidente. In aceste cazuri este bine sa se evite bronzarea, macar pe fata. Se poate folosi o crema cu factor de protectie mare impreuna cu o palarie mare care sa acopere fata.

De asemenea, trebuie acordata o mare atentie burticii care este oricum supusa unor grele incercari (se intinde mult) si nu trebuie solicitata si mai mult (chiar daca bebele este bine protejat in uter si razele solare nu ajung pana la el, pielea de pe burtica poate avea de suferit din cauza soarelui). Soarele usuca pielea, iar pielea uscata face mai repede vergeturi.
Nici sanii nu trebuie neglijati pentru ca si ei sunt solicitati foarte mult in aceasta perioada. Pentru a-i proteja este indicat sa purtati un sutien cu intarituri la cupe.

Datorita caldurii, efectele vasodilatatiei devin vizibile pe pielea picioarelor. Este bine sa protejam picioarele facand putina miscare in mod regulat si ridicandu-le cateva minute la fiecare 2-3 ore ca sa ajutam sistemul circulator.

Este un fapt cunoscut, dar inca nu s-a dovedit ca expunerea la soare poate afecta nivelul de acid folic, care ajuta la dezvoltarea copilului. Acest aspect poate fi inca un motiv pentru a evita expunerea prelungita la soare.

Expunerea la soare se face treptat, dar evitand perioadele periculoase ale zilei (intre orele 11-17).

Consumati foarte multe lichide, alimente usoare, multe fructe si legume proaspete.

Alegeti haine largi, usoare, in culori deschise si purtati o palarie pentru a va proteja capul.

Faceti dusuri, dar nu foarte reci, sau, daca aveti posibilitatea, o baie in piscina.

Folositi o crema cu factor de protectie (SPF) cel putin 30. Chiar daca este innorat sau frig afara (bate vantul) nu inseamna ca nu arde soarele sau ca nu trebuie folosita crema cu SPF. Cremele si lotiunile cu factor de protectie sunt obligatorii pentru orice persoana, indiferent de varsta sau tip de ten atunci cand se expun la soare. Asadar si pentru viitoarele mamici sunt solutia perfecta. Cautati in farmacii creme cu SPF special pentru femeile insarcinate. Pentru mai multa siguranta, cereti si sfatul medicului de familie, apoi utilizati crema cu SPF fara grija.

Pentru hidratarea pielii folositi, dupa plaja, un ulei sau o crema hidratanta cu vitamine.

Crampele solare reprezinta forma cea mai usoara a afectiunilor legate de caldura si reprezinta un semn ca organismul tau este stresat din cauza temperaturii ridicate. Transpiratia excesiva duce la pierderea in numar mare a electrolitilor, ceea ce cauzeaza crampe ale muschilor. Daca simtiti ca aveti crampe musculare de la caldura, considerati-le ca semne premergatoare pentru afectiuni mai grave si plecati de urgenta intr-un loc racoros.

Daca aveti simptome de hipertermie (afectiunilor legate de soare si caldura, incluzand crampele musculare provocate de soare, dezhidratare, insolatie sau supraincalzire) sau va simtiti obosita mergeti intr-o zona racoroasa. In cazurile grave sunati medicul sau mergeti la spital. Hipertermia poate fi asociata cu cateva afectiuni din nastere ale fatului, inclusiv probleme cu inima, defecte ale peretilor abdominali si malformatii ale sistemului nervos.


Tinand cont de toate aceste aspecte, sa nu uitam totusi, ca soarele nu ne este inamic si nu trebuie sa fugim de el.
Fara soare nu ar exista viata pe Pamant, deci el ne este absolut necesar. Ajunge sa ne gandim la vitamina D, care se produce prin expunerea la soare si fara de care nu se fixeaza calciul, care, la randul lui este esential pentru oase si dinti. Totusi, ca in toate domeniile, trebuie sa fim moderati si in expunerea la soare, trebuie sa stim cum sa ne bucuram de el si de caldura lui, fara sa ne facem rau.


Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Felicitari pentru copii de 1 I…

Felicitari pentru copii de 1 Iunie de colorat

Felicitari pentru copii de 1 Iunie de colorat   Pentru 1 Iunie puteti realiza niste felicitari speciale pentru copii. Va oferim ca modele o colectie de imagini specifice Zilei copilului pe care...

Privighetoarea sticletele si p…

Privighetoarea sticletele si pupaza

Privighetoarea, sticletele si pupaza Va oferim spre lectura fabula „Privighetoarea, sticletele si pupaza”. Versurile apartin lui I. Constantinescu Delabaia. Statea privighetoarea de vorba c-un sticlete; ...

Prietenia dintre oameni si ani…

Prietenia dintre oameni si animale

Prietenia dintre oameni şi animale   Un localnic din apropierea pădurilor seculare ale Americii Centrale – aflăm din scrierile naturalistului Parniile – a descoperit o maimuţă care dădea semne de oboseală, poate...

Coada ursoaicei de Eugen Jianu

Coada ursoaicei de Eugen Jianu

Coada ursoaicei de Eugen Jianu Ursoaica s-a privit in oglinda izvorului si, plina de mirare, a vazut ca nu avea coada! - Mor-mor, a mormait ea. Mandrete mare cum sunt si taman...

Felicitari vintage de Valentin…

Felicitari vintage de Valentines day cu text in limba engleza

Felicitari vintage de Valentine’s day cu text in limba engleza   Limba engleza a devenit liantul care leaga diferite culturi si continente iar iubirea este limbajul universal. Impresioneaza-ti iubitul sau iubita de...