Univers de copil

A+ R A-


Cafeaua - un leac la indemana oricui

Cafeaua un leac la indemana oricuiPopularitatea cafelei poate fi atribuita cafeinei – o substanta naturala intalnita in frunzele, semintele si fructele arbustului de cafea, care stimuleaza sistemul nervos central, inviorandu-ne, facand sa dispara durerile usoare de cap si oboseala.

Cercetatorii in domeniul medicinii au pareri contradictorii in ceea ce priveste cafeaua: e benefica sanatatii sau, dimpotriva, trebuie sa ne ferim de ea? Un raspuns elocvent survine de la Paracelsus: “Nimic nu e ori otrava, ori leac. Totul depinde de dozaj.”

Sa vedem insa beneficiile aduse prin utilizarea cafelei in tratamente de uz intern:

·         Constipatie – se face o fiertura de boabe de cafea si se bea. De asemenea, se prepara un decoct din 2 linguri de boabe de cafea neprajita, fierte in 500 ml de apa. Se bea pe stomacul gol, inainte de masa de dimineata si de pranz.

·         Dureri de cap – in acest caz se face o cafea neagra, tare, in care veti stoarce sucul de la o lamaie. Indulciti dupa gust.

·         Febra – se prepara o infuzie dintr-o lingura de pulbere de cafea, oparita cu o ceasca de apa clocotita. Se amesteca si se bea. Se iau 3 cani de infuzie fierbinte pe zi.

·         Hipertensiune – se ia o lingurita cu varf de cafea, o lingurita rasa de sare de lamaie si se amesteca cu 100 ml de apa. Acest amestec se fierbe la foc mic si se bea cald, cu inghitituri mici. O vreme, nu se mai bea nimic. Chiar din timpul cand beti, va veti simti mai bine. Dupa tratament, timp de jumatate de ora, tensiunea se restabileste.

·         Indigestie – consumul unei cesti de cafea dupa o masa copioasa inlatura riscul aparitiei indigestiei.

·         Mahmureala – la o jumatate de ceasca de cafea tare, fierbinte, se afauga jumatate de ceasca de suc de portocale proaspat stors. Amestecul e indulcit cu miere de albine. Va va limpezi capul intr-o clipa. De asemenea, un leac bun pentru mahmureala este banala cafea tare, neagra, in combinatie cu o aspirina.

·        Parkinson, Alzheimer – consumul a doua cesti de cafea pe zi duce la prevenirea bolii Parkinson si Alzheimer. Celor suferinzi de Parkinson prin consumul de cafea li se diminueaza tremuratul.

·         Raceala – la o jumatate de ceasca de cafea tare, fierbinte, trebuie sa adaugati 4-5 linguri de lapte cald, precum si 3 lingurite de miere. Consumati acest amestec cu inghitituri mici.

Contraindicatii: Nu uitati ca e bine sa evitati cafeaua daca suferiti de ulcer, boli de inima sau hipertensiune.

Sa vedem insa beneficiile aduse prin utilizarea cafelei in tratamente de uz extern:

·         Cancer – se fac clisme cu cafea, ceea ce duce la diminuarea spasmelor, a durerilor precordiale si, mai ales, eliminarea masiva a toxinelor. Clismele cu cafea nu actioneaza asupra intestinelor, ci asupra ficatului, organul cel mai lezat in boala canceroasa. Cofeina produce in ficat o stimulare exceptionala, creste productia de bila si duce la deschiderea canalelor biliare, toxinele fiind rapid evacuate. E bine sa fie efectuate 2 clisme pe zi, una dimineata si una seara. In cazuri extreme, se pot face mai des, respectiv din 4 in 4 ore.

Atentie, ingerarea cafelei pe gura nu are nici pe departe vreunul din efectele enumerate aici.

Pentru a fi facuta clisma cu cafea trebuie avut in vedere faptul ca se prepara cafeaua prin adaugarea a 2-4 linguri cu varf de cafea, in 100-400 ml de apa clocotita. Se lasa la fiert circa 5 minute, la foc mic, dupa care se filtreaza si se lasa la racit pana devine calduta. Aceasta cantitate se introduce in intestin, unde se tine 15 minute, apoi se evacueaza.

Nu in ultimul rand, am dori sa vorbim despre intrebuintarea cafelei in frumutete. Iata despre ce beneficii poate fi vorba:

·         Inlaturarea celulelor moarte – nu aruncati zatul de cafea. Acesta se adauga in gelul de dus utilizat si se aplica pe corp ca o pasta. Se freaca bine pielea cu un burete, executand miscari usoare.

·         Remediu anti-celulita – multe produse cosmetice anti-celulita au la baza acest ingredient: cafeaua, respectiv derivate din cafeina. Principala proprietate consta in unicitatea sa in privinta dezagregarii grasimilor. Acasa puteti apela cu increderea la utilizarea zatului de cafea. Astfel, puteti amesteca zatul cu o lingurita de ulei de masline. Continutul acesta se intinde pe locurile cu probleme, dupa care infasurati corpul in folie alimentare. E necesar, pentru eficientizare, sa stati asa circa jumatate de ora, dupa care va spalati cu apa calda si folositi sampon pentru bebelusi.

·         Tonic facial – folosind acest produs in mod frecvent, veti obtine o nuanta de bronz. Ce trebuie sa faceti? Luati 2 linguri de zat de cafea, iar peste veti turna 250 ml apa clocotita. Lasati infuzia sa se raceasca, apoi turnati continutul in forme de gheata pe care le dati al congelat. Dimineata si seara, frecati usor cu gheata cosmetica fata si gatul, dar nu uitati ca e bine sa lasati lichidul cateva minute pe piele. Abia apoi veti tampona cu un servetel.

Cel mai frumos tablou

Cel mai frumos tablou

Cel mai frumos tablou Va oferim spre lectura povestirea “Cel mai frumos tablou” scrisa de Geta Iures. Intai si-ntai a aparut o codita pufoasa si pe urma veverita roscata. “Tup, tup! –...

Mica sirena de Hans Christian …

Mica sirena de Hans Christian Andersen partea II

Mica sirenă - de Hans Christian Andersen - partea II   Ea îi auzea pe pescari spunând mult bine de tânărul prinţ şi atunci se bucură că-i scăpase viaţa, cu toate că...

Legenda vantului

Legenda vantului

Legenda vantuluiDupa ce Dumnezeu facu pamantul si-l impodobi cu ape, munti, paduri si sesuri, facu animalele, apoi omul. Se tot gandea insa ce mai are de facut, ca opera lui...

Mica sirena planse de colorat

Mica sirena planse de colorat

Mica sirena – planse de colorat   Alege fisa de colorat preferata si da culoare printesei din frumoasa poveste Mica sirena de Hans Christian Andersen. Patrunde in lumea minunata a povestilor si...

Legenda anotimpurilor

Legenda anotimpurilor

Legenda anotimpurilor Una dintre legenda ne spune că Dumnezeu, după ce a zidit lumea, cerul şi pământul, după ce a creat toate vietăţile, s-a gândit să le dea un rost...