Univers de copil

A+ R A-


Jocul muzical ca mijloc atractiv de educatie muzicala

Avand o linie melodica simpla si cu un text usor de retinut, jocul muzical este un mijloc atractiv de educatie muzicala a copiilor adoptat de acestia cu interes datorita continutului sau.

Iata, de exemplu, jocul muzical intitulat “Metroul” conceput pentru un grup mai mare de copii.

Reguli si personaje:

Copiii se asaza pe doua linii paralele, fata-n fata, formand “tunelul” prin care circula “trenul”.

“Mecanicul” “trenului” si “pasagerul” vor circula printre cele doua linii de copii (care canta si bat ritmic din palme). “Mecanicul” tine pe umerii pasagerului (palma dreapta pe umarul drept si palma stanga pe umarul stang).

In momentul in care “mecanicul” intreaba “In ce loc te opresti?”, “pasagerul” rosteste un nume de statie. Copilul care poarta numele statiei respective ridica mana, pentru a-i semnala “mecanicului” locul unde se afla. Cei doi, “pasagerul” si copilul cu nume de statie, se saluta, isi dau mana, se invartesc tinandu-l de brat, intr-un sens si-n celalalt. Aceleasi gesturi si miscari le fac “mecanicul” si copilul in fata caruia acesta s-a oprit. In continuare, acest copil devine “mecanic”, iar copilul “statie” devine “pasager”, jocul reluandu-se de la inceput.

Metroul

Metroul! Metroul! Un fulger subteran.

Metroul! Metroul! Calutul nazdravan.

! Metroul! Zburand prin Bucuresti.

Metroul! Metroul! In statie-l opresti.

Salut! Salut! Si mana sa ne-o dam,

Salut! Salut! Cu totii sa dansam.

Salut! Salut! O statie de vis,

Salut! Salut! Un orizont deschis.

Versurile apartin lui Mihai Dumitru, iar muzica e semnata de Adriana Codreanu.

 


Articole asemanatoare mai vechi:

Iepurila vanator

Iepurila vanator

Iepurila vanator Va oferim spre lectura poezia “Iepurila vanator” scrisa de Vintila Ornaru. Cine-a spus ca Iepurila E fricos si ca se teme Si de umbra ce o lasa Cand alearga prin poiene?

Jocuri uneste punctele si obti…

Jocuri uneste punctele si obtine un avion

Jocuri - uneste punctele si obtine un avion Zborul, un vis de veacuri al omenirii si care a stimulat imaginatia oamenilor de geniu. Astazi, distantele au devenit mai mici datorita unei...

Taranul filozof snoava

Taranul filozof snoava

Taranul filozof snoava   Citeste snoava “Taranul filozof”.   Sa zicem ca intamplarea asa s-a petrecut in satul Gropeni, nu departe de orasul Braila. Toader Furtuna era pescar de meserie si plimba o data...

La mare

La mare

La mare   Iata versurile poeziei “La mare”, scrise de Emilia Caldararu.   Asta-i marea? Uite zarea! O oglinda cat e zarea. O oglinda leganata Si de soare sarutata.

Despre Slanic si versuri la ce…

Despre Slanic si versuri la ceas de seara

Despre Slanic si versuri la ceas de seara Va oferim spre lectura poezia „Slanic” scrisa de G. Tutoveanu. Parau-si canta basmul lui de veacuri, Pe...