Univers de copil

A+ R A-


Masuri profilactice in parazitoze

Pentru ca toate mamele sub foarte interesate de modul de prevenire al imbolnavirilor cauzate de parazitii intestinali va oferim o serie de reguli care trebuie respectate ca masuri profilactice in parazitoze.

1. Intretinerea igienica a mainilor prin spalarea lor cu apa si sapun ori de cate ori manevram alimente, ne pregatim pentru servirea mesei, dupa masa, dupa orice lucrare realizata in locuinta, in gradina etc.

2. Educarea copiilor pentru comportarea igienica in orice circumstante si mai ales combatarea obiceiului (in special al unor copii) de a-si introduce degetele in gura sau in nas, de a-si roade unghiile, de a nu folosi batista.

3. Spalarea insistenta a fructelor si zarzavaturilor sub jet de apa puternic sau cu multa apa potabila inseosebi atunci cand respectivele alimente se consuma crude.

4. Tratarea termica suficienta (prin fierbere sau prin frigere) a carnii, pestelui, oualor.

5. Este bine ca mamele sa stie ca din contactul cu solul poluat, copiii pot contacta o serie de parazitoze; in timpul jocului este gresit sa li se dea sa manance cu mainile nespalate, fie chiar un singur sandvis, cand pericolul de contaminare cu oua de paraziti este la fel de mare. De asemenea, adultii care executa diverse lucrari agricole (plantari, gunoiri, imprastiere de ingrasaminte etc.) se pot contamina cu oua de paraziti daca nu-si spala mainile inainte de masa.

6. Mare atentie trebuie sa avem si pentru mai multe boli parazitare pe care le putem contacta si pe care le raspandesc animalele domestice (caini, pisici, porci, vite).

7. In toate sezoanele, dar mai ales vara, se vor utiliza toate mijloacele posibile pentru starpirea mustelor, gandacilor, soarecilor, care pot contamina alimentele cu oua de paraziti intestinali. Helmintiaza, cu potentialul ei patologic, obliga adeseori pe medic la modificarea schemei terapeutice a unei boli in favoarea unei scheme de terapie antihelmintica.


Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Binefacerile miscarii in aer l…

Binefacerile miscarii in aer liber

Binefacerile miscarii in aer liber Cati dintre noi nu se intreaba “Putem opri sau macar incetini imbatranirea?”. De oprit este greu, dar, cu siguranta putem sa o incetinim, totul depinzand de...

Lacul de George Dumitrescu

Lacul de George Dumitrescu

Lacul de George Dumitrescu Va oferim spre lectura poezia “Lacul” scrisa de George Dumitrescu. Inchis in matca-i de nisip, ca intr-o scoica, Vegheaza lacul -...

Poezii de vara pentru copii

Poezii de vara pentru copii

Poezii de vară pentru copii  Vino, vino, dragă vară   Vino, vino, dragă varăNoi cu drag te aşteptamDe cu zori şi până-n searăTot pe-afară să zburăm!

Cantec pentru aricel

Cantec pentru aricel

Cantec pentru aricel Va oferim spre lectura „Cantec pentru aricel”. Versurile apartin lui Victor Tulbure. Vino, somn, cand trandafirii Dorm teposi, cand luna suie

Sa invatam sa desenam un mar

Sa invatam sa desenam un mar

Să învăţăm să desenăm un măr Învaţă, alături de noi, cum să desenezi un măr, urmărind poezia de mai jos. E uşor de făcut, iar apoi poţi să îl colorezi.