Alimentatia copilului si consumul de pepene
Pepenele e, categoric, vedeta verilor toride. Savurat ca atare, in combinatii cu alte fructe de sezon sau cu inghetata, pepenele galben concureaza cu banana in preferintele copilasilor si nu numat. Pepenele rosu, atat de zemos si de dulce nici nu are egal.

De ce e bun pepenele?
Foarte bogat in apa (92%), pepenele rosu este un fruct extrem de zemos si de racoritor. Contrar a ceea ce iti transmit papilele tale gustative, se numara printre fructele cele mai sarace in glucide (30 de calorii la 100 g – practic, pepenele rosu e mai lejer ca fructele rosii).
Este bogat in vitamine: vitamina C (11 mg la 100 g, cu concentratii care pot ajunge la 31 mg), vitamine din grupul B, provitamina A, vitamina E.
Pepenele galben este o sursa excelenta de provitamina A (caroten), 100 g de fruct pot acoperi jumatate din necesarul zilnic din aceasta substanta.
Pepenele galben contine: vitamina C, minerale si oligoelemente.
Pepenele poate fi introdus in alimentatia copilului (la bebelusi) dupa varsta de 8 luni.
Puteti recurge, mai tarziu (1-2 anisori) la o alimentatie sanatoasa. Iata o reteta: putina zmeura, 4 capsuni mai mari, un pepene gaben, un mar galben, zeama unei lamai, o lingurita cu zahar (glucoza).
Veti taia pepenele galben in doua jumatati. Una o pastrati, iar cealalta o goliti de miez. Taiati miezul in bucati mici, la fel si celelalte fructe. Presarati zaharul si stopiti cu zeama de lamaie. Asezati totul in interiorul jumatatii golite de pepene. O alta varianta, simpla, include un amestec cu un pic de branzica de vaca sau cu cereale pentru micuti, inainte de a introduce salata de fructe in jumatatea de pepene.
Si, mai tarziu, pe la 3-6 anisori, puteti prepara micutului dvs. o delicioasa tarta de pepene cu ciocolata.
Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi: